zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хомеопатията: един странен казус?!



Хомеопатията: един странен казус?!

Тя не само предизвиква закони на науката, но и здравия разум.

здраве.bg

През 1994, компютърният специалист и учен от НАСА (NASA) Ейми Лански, започва да си задава въпроси за 2-годишния си син. Макс знае азбуката и може да победи и много възрастни на различни логически игри, но едва говори и въпреки нормалния си слух изглежда, че не разбира езика. В детската градина Макс е самотник. Той комуникира като побутва хората с пръст.

От училището карат Лански да го изследва. Диагнозата: аутизъм, неврологично и поведенческо разстройство, за което няма известен лек.

Но Лански отказва да повярва, че за Макс няма лечение. В търсене на отговор тя стига до хомеопатията, лечебно изкуство, появило се през 18 в. и радващо се на възобновена популярност в наши дни, заради растящия интерес на хората към алтернативната медицина.

Хомеопатията лекува болестите с крайно-минимални количества - на билки, животински субстанции и химични съединения, толкова разредени, че в крайния разтвор често не остава нито една молекула от разредената субстанция.
Хомеопатията не само предизвиква известните закони на науката, тя предизвиква и здравия разум. Но щателни проучвания показват, че тя просто действа.

В проведен в Германия експеримент, хомеопатичното лечение на световъртеж е дало по-добри резултати от лечението с лекарства. В Харвард, хора с леки мозъчни травми са показвали значително подобрение при лечение с хомеопатични средства.

Хомеопатичните препарати показват също, че подсилват ефекта на конвенционалното лечение. Проучване на Университета на Вашингтон сочи, че при лечение на деца с инфекциозна диария, тези, на които е дадено и хомеопатично лекарство към стандартния рехидриращ разтвор (съдържащ вода, захар и соли) са се възстановили напълно след два и половина дни – ден и половина по-рано от онези, които са приемали само рехидриращия разтвор.

“Вярвам, че науката ще обясни как работи хомеопатията”, казва Елън Фейнголд, педиатър от Делауеър, която изоставила конвенционалната медицина, за да практикува като хомеопат.”Изследванията обаче не...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.